(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Gemini 2008Jeroen Damen licht kunstwerken toe in het Gemini-ziekenhuis in 2008Gemini Ziekenhuis
Huisduinerweg 3  
1782 GZ Den Helder


PERSBERICHT Den Helder, 9 januari 2008
Kunstexpositie in het Gemini Ziekenhuis

Sinds kort sieren schilderijen de gangen van de poliklinieken in het Gemini Ziekenhuis. Het Fanny Mazure Collectief bijt het spits af als eerste van een serie exposanten. De  expositie bestaat niet alleen uit schilderijen; in een vitrinekast in de hal zijn ook sieraden, kaarten en boekjes te bekijken. De expositie duurt tot eind februari en is gratis te bezichtigen, op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Met het exposeren van kunst speelt het Gemini Ziekenhuis in op een onderzoek in Amerikaanse ziekenhuizen. ‘Dat onderzoek heeft uitgewezen dat het zien van schilderijen en andere kunstwerken een positief effect heeft op het welbevinden van patiënten, bezoekers en medewerkers’, licht Frank-Jan van der Leij, voorzitter van de kunstcommissie, toe. ‘Vanuit die gedachte ontstond bij ons de behoefte om meer aandacht te besteden aan de wandversiering.   Zo willen wij bijdragen aan een prettige sfeer tijdens het bezoek aan het ziekenhuis. Kijken naar kunst is even de gedachten verzetten en concentreren op iets anders dan de reden van het ziekenhuisbezoek. Kijken naar kunst is ook letterlijk even stilstaan en een moment voor jezelf nemen.’

Jeroen Damen, kunsthistoricus en docent, verzorgde de opening. Hij gaf hier een ludiek tintje aan door basiskennis over kijken naar kunst, over te dragen aan de genodigden.

De kunstwerken van het Fanny Mazure Collectief zijn tot eind februari te bezichtigen. De daaropvolgende expositie is al bekend. Kunstenaars die in aanmerking willen komen voor het exposeren van hun werken kunnen een brief schrijven naar het Gemini Ziekenhuis, t.a.v. de Kunstcommissie, Postbus 750, 1780 AT  Den Helder.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid Grande-Boerman, afdeling Marketing & Communicatie, telefoon (0223) 69 69 12.

1000 Resterende tekens