(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Beers wafel in De Panne 

Op de valreep naar Beaufort kijk ik nog even achterom naar een prachtig voorjaar.

De komende dagen wordt het goed in België, net als drie jaar geleden, toen we er om dezelfde tijd waren. Ook toen wisselvallig weer, veel wind, zand in ons haar, af en toe een bui en prachtige kunst, natuurlijk afgewisseld met een lekkere wafel, een groot glas thee en aan het eind van de dag een goed glas wijn. Kunst is geen luxe maar af en toe voelen we ons op vakantie en maken er een klein feestje van. En we zijn niet de enigen zoals de vaak overvolle restaurantjes ons duidelijk maken. Beaufort03 heeft 30 nieuwe kunstwerken aan de zeereep voor ons in petto, en we verheugen ons er danig op.

Keulen januari 

Hoe kortgeleden lijkt het nog maar dat we een prachtige januaridag doorbrachten in Keulen, waar we dit besneeuwde beeld van Ulrich Rückriem bespraken. We genoten er ook van de Gerhard Richter tentoonstelling, met zijn fabuleuze 'abstracte' werken.

Waterhouse glas wijn 

waterhouse destiny 

We genoten in Groningen van de prachtige tentoonstelling van de schilderijen van Waterhouse, ondanks dat het erg druk was in het museum. In de tentoonstelling bleek hoe deze schilder balanceerde op de grens van oude en nieuwe kunst, met zijn nostalgische verhalende taferelen, die met een hoge graad van perfectie zijn geschilderd.

Cragg 041 

In Beelden aan Zee zagen we de beelden van Tony Cragg. Het was even zoeken en scherp benoemen, voordat we de lijn in zijn oeuvre konden duiden. Des te verassender kwam de ontdekking die alles te maken heeft met het woord 'stapelen', zonder dat dit basisprincipe leidt tot verstarring of saaie werken. De fantasievolle beelden spreken hun eigen taal terwijl de taal van woorden en zinnen voorzichtig hun plaats in het oeuvre beschrijft.

BwDh1 

Tijdens onze beeldenwandelingen in Den Haag kwamen we deze doorkijkmedaillons tegen, boven het Muzenplein. We bezochten ook de oudere beeldhouwkunst achter het Voorhout, het 'sokkelplan' in de binnenstad en beleefden tot slot een stralende dag in het Westbroekpark in Scheveningen.

Voets Anningahof 

Natuurlijk ontbrak de Anningahof niet in ons voorjaarsprogramma. We waren er al een paar dagen voor de opening, maar desondanks heette de heer Anninga zelf ons van harte welkom. Er staan intussen maar liefst 36 nieuwe beelden in de tuin, waaronder het beeld hiernaast. Kortom, wie niet mee kon doet er goed aan deze zomer nog een dagje in te ruimen voor dit beeldenpark met zijn sprankelende collectie. En zonder iets te verklappen raad ik u aan: Laat u verassen door de sfeer van 'New York' in Zwolle !

1000 Resterende tekens