Portret Jeroen 150

Mandarte is het bedrijf van kunsthistoricus Jeroen Damen.

Dr. Jeroen Damen is projectmanager, kunsthistoricus, schrijver, docent.

Jeroen geeft cursussen en lezingen, stelt excursies samen en begeleidt deze. Regelmatig adviseert hij bij kunstaankopen.

Mandarte staat voor: 'meer zien in moderne kunst'. Wat dat inhoudt hebben al honderden mensen ervaren tijdens onze cursussen, excursies en lezingen. Waarom zij steeds opnieuw deelnemen? Omdat 'kunst kijken' met Mandarte 'kunst beleven' wordt en u eindelijk leert in gewone woorden te praten over wat u ziet. Omdat u gemakkelijker een galerie binnenloopt. En gewoon, omdat het u zoveel plezier oplevert. Bij Mandarte raakt u vertrouwd met moderne kunst. Dat begint altijd met samen kijken en praten over wat we zien. Door deze persoonlijke uitwisseling doet u bij Mandarte fascinerende ontdekkingen.

De afgelopen zes jaren was Jeroen druk met het organiseren van sculptuurtentoonstellingen in Bredelar in Duitsland. Ook was hij curator van de tentoonstelling Nederlandse Kring van Beeldhouwers 100 jaar. Nu is hij weer terug op zijn eigen stek in Hoorn (NH).

Jeroen is gepromoveerd op 19-04-2012 aan de Rijksuniversiteit Leiden. Zijn proefschrift ging over taal en betekenis van sculptuur van de nieuwe tijd: "Het woord is aan het beeld".