Let op:

Dinsdag 21 januari 2020 vertoont  Cinema Oostereiland de film

ESCHER - HET ONEINDIGE ZOEKEN

Jeroen Damen van Mandarte leidt de films voor u in en bespreekt samen met u na de film, bij een lekker glas wijn,  de inhoud. Hij beantwoordt vragen en gaat het gesprek over de film aan. U zult zien: samen kijken en praten over wat u heeft gezien is ontzettend leuk en gezellig.  Het is voor u een leuke bonus, in plaats van de film alleen te consumeren, leert u meer over de kunstenaar en zijn/haar manier van werken.

Mis het niet!

(Kaartverkoop en reserveringen als altijd via Cinema OOstereiland)

In Escher: het oneindige zoekenneemt Escher ons mee op levenslange zoektocht naar de verbeelding van het oneindige. Aan de hand van persoonlijke brieven en dagboeken duiken we in het hoofd van de wereldberoemde graficus, die zichzelf in al zijn bescheidenheid nooit als kunstenaar heeft gezien.

 De film Escher: het oneindige zoekenvertelt het verhaal van kunstenaar Maurits Cornelis Escher (1898-1972) in zijn eigen woorden, zoals hij die in brieven en dagboeken opschreef. Wie was deze mandie gepassioneerd, geobsedeerd haast, de wereld verbaasde met zijn verbeelding, waarin onmogelijkheden mogelijk worden en waarin de oneindigheid binnen handbereik is en tegelijkertijd ongrijpbaar? Escher neemt ons mee op reis door zijn leven. Wij volgen hem, op zoek naar inspiratie, op zijn reizen door ItaliĆ«, Zwitserland en Spanje en beleven mee hoe hij al puzzelend tot zijn grote werken kwam. Hij vertelt over zijn verwondering, zijn angsten, twijfels en successen, en geeft zijn visie op zijn eigen werk.

HIERONDER ALVAST DE TRAILER, ALS EEN VOORPROEFJE:

 

 

Escher waterval  Escher portret 150