Jasper Krabbé:

“Ik hoop aan te sluiten bij wat leeft onder een nieuwe generatie en hoe zij een identiteit ontwikkelen, ook op social media, waarin het onmogelijk is aan ideaalbeelden te voldoen. Kunst kan verlichting, hoop en reflectie bieden. De kunst is een on going proces van ideeën doorgeven, herzien en verder ontwikkelen. En dat gaat veelal samen met maatschappelijk engagement. Dat zie je ook terug bij veel kunstenaars die we gaan tonen. Ik zou het tof vinden als ARTZUID 2023 ook jongeren aanspreekt. We gaan ze ook ‘hangplekken’ geven.”

 20230527 115521 Mandersloot 350Marjolijn Mandersloot Soulmate (2017)
  Natuurlijk hopen we voor Jasper dat hij die aansluiting bij de nieuwe generatie vindt. Hij is tenslotte zelf al 53 jaar oud en de kunstenares die hier wordt genoemd is geboren in 1962 (61). Zij wordt omschreven als een Pakistaans-Amerikaanse beeldhouwster, Pakistaans omdat ze geboren is in Karachi en Amerikaans omdat ze als kunstenares getraind is in New York. Verder worden er in de tekst van ARTZUID tekst veel lijntjes uitgeworpen naar de Pop-Art. Het is aan ons om met kritische blik de opstelling te gaan bekijken en onze eigen interpretatie te geven aan het overzicht dat Jasper ons aanbiedt. We gaan op zoek naar de verbanden die hij waarneemt tussen de verschillende kunstwerken en het verhaal dat hij ons daarmee wil vertellen. Dat is een uitdaging, omdat wijzelf in de tijd van de wasdom van Pop en Huma al ouder waren dan zij, en eveneens hard ons best deden om de aansluiting met de eigentijdse beeldhouwkunst te vinden.

 

Routekaart Art Zuid webWe plannen nog twee rondwandelingen: op 16 juli en op 10 september.

We starten elke keer om 13:00 op de Hoek Apollolaan/Stadionweg (bij het Apollo huis, vroeger SVB gebouw) en het beeld van Hildo Krop, om ons geheugen nog even op te frissen. En het zal blijken dat we er tijdens de wandeling nog regelmatig naar kunnen verwijzen.

Hoe laat: 13:00 -15:.00 uur

Startpunt: Hoek Apollolaan/Stadionweg (bij het Apollo huis, vroeger SVB gebouw)

Kosten deelname: € 18,- p.p.

 De prijs is exclusief entree's, versnaperingen en overige kosten. Door uw deelname verklaart u zich akkoord met de leveringsvoorwaarden van Mandarte, waarin staat dat Mandarte geen aansprakelijkheid op zich kan nemen voor calamiteiten.

 

 

Aanmelden Art-Zuid 2023

JA ! Ik meld me aan voor deelname aan de excursie in Amsterdam. Als u het volledig ingevulde formulier verstuurt, ontvangt u een bevestiging per email met een rekening in PDF formaat:
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Ongeldige invoer
Type hier uw voornaam of voorletters
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Vul alstublieft uw email-adres in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer