Henneman kus  

Museum Kranenburgh laat het t/m 10 april 2023 zien: Henneman heeft sinds zijn 60e verjaardag – hij is nu tachtig- geen pensioen genomen. Op zijn website onderscheidt hij in zijn werk maar liefst acht verschillende disciplines, van objecten tot grafiek, van reliëfs tot opdrachten. Daarmee is meteen zijn Multi talent getekend: hij is geen zwoegende beeldhouwer in de oude zin van het woord, niet zo eentje waar Leonardo da Vinci schamper over deed, omdat ze altijd rond wroetten in het vuil en het stof. Hij is wel een tekenaar in de ruimte, een meester van de lijn in de lucht, wie kent niet ‘de schreeuw’ in Amsterdam of ‘het wiel’ op het belastingkantoor.

Onder al zijn werken zit zijn verwondering die altijd begeleid wordt door taal. Denken is belangrijk: “Ik probeer iets te verbeelden wat in mijn kop zit”. Hoe vindt de gedachte een beeld? Het antwoord in vroeger tijden was altijd ‘De Muze’. En dus maakte Henneman een portret van de Muze, zoals je nog nooit gezien hebt.
Waar komt een beeld vandaan is een van de vragen waarop we een antwoord gaan zoeken. En het zal blijken dat we steeds weer kunnen genieten van de opgewektheid en de speelse kwinkslag, die een bik gunnen op onze eigen wereld, op een wijze die we nooit verwacht hadden. Kom mee kijken, praten en genieten bij Hennemans werken in Bergen, op woensdag 8 maart 2023.

Wat Jeroen Henneman - Het leven der dingen

Waar Bergen (NH) Museum Kranenburgh

Wanneer woensdag 8 maart 2023

Hoe laat 12:00-13:30

Kosten deelname € 18,- p.p.

Start vanaf 11:45 verzamelen in de hal van het museum

Henneman vogels en veren    Henneman 7 De Muze 1995 26x28x11cm
     

 

Inschrijving Kranenburgh Henneman

JA ! Ik meld me aan voor deze excursie van Mandarte!

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Ongeldige invoer
Type hier uw voornaam of voorletters
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Vul alstublieft uw email-adres in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer