Art-Zuid 2017

(Foto: Untitled (Sphere), Sjoerd Buisman

Werk van Sjoerd Buisman, de kunstenaar die wij dit jaar centraal stellen in de tentoonstelling in Bredelar, (www.sculptuur-bredelar.nl) is ook te zien op Art-Zuid 2017, in Amsterdam. Dat doet ons goed en we zijn blij dat hij op deze manier internationaal geëerd wordt.

Rudi Fuchs, (alweer) curator van Art-Zuid dit jaar, zegt over zijn keuze voor abstracte (wij zouden zeggen: niet-figuratieve) kunst:

"De grote nieuwe vinding in de moderne kunst is zonder twijfel de abstractheid en vooral die van de  rechthoekige soort. Die doorbraak heeft geleid tot een nieuwe helderheid en ook lenigheid van vormgeving. Het kunstmaken is er diepgaand door veranderd. Rechthoekige en andere soortgelijke vormen kunnen zich vrij bewegen en daarom ook op vele manieren met elkaar verbonden worden. Een figuratieve vorm als bijvoorbeeld een boom staat recht in de aarde met zijn kruin in de lucht. Een rechthoek daarentegen heeft niet op die manier een boven en onder en kan daarom heel vrij en onvoorspelbaar bewegen zoals een vlieger in de lucht allerlei buitelingen kan maken die je van te voren niet kon verzinnen."

Zo is het werk van Sjoerd niet georganiseerd. Ook al zou je bij deze 'untitled (sphere)' van hem kunnen denken aan de buitelingen van Fuchs zijn vlieger, hier liggen andere principes aan ten grondslag. Daar gaan wij tijdens onze wandeling langs de beelden van Art-Zuid uitgebreid met elkaar over in gesprek.

Aan andere  beroemde -vooral Nederlandse - namen (alweer) geen gebrek.
Margot Zanstra; Gust Romijn; Carel Visser; Ad Dekkers; Joost Baljeu; André Volten; Jan Maaskant; Auke de Vries; Cornelius Rogge; Lon Pennock; Ewerdt Hilgemann; Jeroen Henneman; Piet Tuytel; Leo Vroegindeweij; Ruud Kuijer; Michael Jacklin; Krijn de Koning; David Jablonowski; Esther Tielemans; Saskia Noor van Imhoff; Atelier van Lieshout.

Misschien zijn er nog meer historische lijnen te ontdekken in deze tentoonstelling en anders wel andere stevige verrassingen, die ons nog lang zullen bijblijven. Gaat u mee kijken en beleven?

Wanneer? Zondagmiddag 9 juli (voorbij)
of zaterdagmiddag 22 juli (volgeboekt)
of woensdagmiddag 9 augustus

Hoe laat? 13.30 -15.30 uur
Kosten deelname? € 18,- p.p.


Startpunt? Hoek Apollolaan/Stadionweg (bij het Apollo huis, vroeger SVB begouw)


Inschrijven voor deelname aan de rondwandeling Art-Zuid:

2017 Art-Zuid

JA ! Ik meld me aan voor deelname aan de excursie in Amsterdam. Als u het volledig ingevulde formulier verstuurt, ontvangt u een rekening in PDF formaat:
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht. (Nadat u het formulier volledig hebt ingevuld, ontvangt u een factuur als bijlage bij de e-mail bevestiging.)
Ongeldige invoer
Type hier uw voornaam of voorletters
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Vul alstublieft uw email-adres in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Anti-spam
Ongeldige invoer